МИКЦ отвори врати в Пловдив

Децата ни са в 21 век, ние – възрастните – не!

Младежки информационно-консултантски център – МИКЦ отвори врати в Пловдив
logo_mikc_07_copy.jpgМладежки
Информационно
Консултантски
Център в град Пловдив

„Изостанали сме в пъти спрямо нашите деца. Те няма да ни траят повече, те искат нещата да се случват тук и сега. Ние мислим вместо тях, а те не са ни давали мандат за това”  – обясни мотивите за разкриване на новия Център г-жа Ренета Венева, председател на фондация „Голям брат/Голяма сестра”, на брифинг пред журналисти вчера.

МИКЦ1 – Пловдив се разкрива като един от 28-те в страната, благодарение на спечелен проект към Национален Център „ Европейски Младежки Програми и инициативи” към Министерство на Образованието, Науката и Младежта.
Темите, по които ще се информират, консултират и обучават младите пловдивчани, бъдещи „клиенти” на новосъздадения МИКЦ били  подсказани на организацията – домакин от срещите на доброволците и  всяка сряда. Това са активни млади хора, които знаят, че ако искаме да живеем добре – трябва да правим нещо за другите.  И те наистина го правят, докато настръхнали и неразбиращи възрастните се противят на промените.

Фондация „Голям брат/Голяма сестра”в партньорство с Отдел „Деца и младежки дейности”  на Община Пловдив поеха предизвикателството чрез новосъздадения Младежки информационно-консултантски център да отговорят адекватно на  потребностите и нуждите на младите пловдивчани. Достъпът до експертите на Центъра– психолози, социални работници, юристи и други се осъществява чрез посредничеството на младите доброволци. Проектът предвижда и разкриването на подобни младежки територии в пловдивски училища и университети.

Първата инициатива на МИКЦ-а  се проведе на 22 април  – Денят на Земята от 16ч. в Цар Симеоновата градина! Доброволците сами пожелаха да демонстрират в игрите от тяхното детство на малчуганите как да общуват в реално време и място, извън виртуалната Мрежа. Инициативата , под наслов, „Нека общуваме off-line” и се финансира от Общинския отдел „Деца и младежки дейности”.

За кого са безплатните услуги на новата придобивка?
Ако сте на възраст между 14 и 35 години и искате да чуят и подкрепят ваша идея, ако сте млад човек, който иска да намери себе си, но не ви се ходи по психотерапевти, ако сте тийнейджър и се питате „Защо се карам с мама?”, ако сте младо семейство  и искате да придобиете родителски компетенции, ако имате въпроси за своето кариерно развитие или искате да участвате в Младежки европейски програми – мястото е Пловдив ул. „Петко Каравелов”28а /на гърба на музея на Съединението/

You may also like...