Играй безопасно

Международната година на младите хора беше обявенa от Генералната асамблея на ООН  за периода между 11 август 2010 и 12 август 2011 г. Датата 12 август не е избрана случайно – това  е Международният ден на младите хора.

НАРД ще закрие подобаващо Международната година на младите хора, организирайки хепанинг / или инициативата „Младежки тренинг”/

под наслов „Играй безопасно”, който ще се проведе в Градската градина от 18 ч.

Какво планираме?

Инициативата има  състезателен характер, в нея ще участват следните отбори, представители на младежки организации от Пловдив и региона.

 

 

ü  ПГ по Електроника и електротехника

ü  ПИЦ

ü  Националната скаутска организация

ü  Зелен Пловдив

ü  ЦОП – Хисар

ü   Журналисти от пловдивски медии

На всеки отбор ще бъде предоставена карта с маршрута на изпитанията, през които трябва да преминат. Предизвикателставата пред отборите са различни и безкрайно забавни. Ще има „чудовища”, любовни кутии, кранове и филми. В зависимост от това колко успешно се е представил отборът, след всяка игра ще получава определен брой презервативи /това са точките, които събират/. Победител ще е отборът, който умее да играе най-безопастно и е събрал  най-много презервативи. Награди ще има за първите три отбора победители

Специална изненада за участниците в празника е и предизвикателството на Капоейра. Нашите приятели от клуб „Баланса на мао” ще ни завладеят с  капоейра демонстрации, в които могат да се включи всеки.

Успоредно с останалите дейности, Клуб „Ела изгрей”, към НАРД, който работи по Компонент 7 на програма Превенция ХИВ/СПИН, ще организира събиране на подписи за включване на здравно образоване в училищната програма.

Водещ на събитието ще е гласът на Дарик Радио Кирил Кирилов.

Празникът по случай Международния ден на младите хора се провежда със подкрепата на Община Пловдив.

You may also like...