Акция “Еко отговорност” в Търговище

Петнадесет  доброволеца от Центъра за работа с доброволци към Клуб на НСО, Търговище, член на мрежата на НАРД,  заедно с група дороволци от МЦРД – гр. Опака се включиха в акциятя „ЕКО ОТГОВОРНОСТ” на 14.09.2011.

Разделихме се на пет малки групи и в рамките на два часа успяхме да поставим тринадесет кошчета за изхърляне на стари батерии на различни обекти в града. Две такива кошчета изпратихме по нашите приятели в гр. Опака, за да бъдат поставени на централни места и там.

Съдовете ни бяха осигурени безвъзмездно от фирма „ Екобатери” АД  – гр. София, заедно с иформационни материали, които раздадохме по време на акцията.

Разяснихме на собствениците и клиентите на магазини, в които се продават батерии, какви са правилните и законосъобразни начини за изхвърляне на тези опасни отпадъци.

На тези, които проявиха интерес да се включат в кампанията, подарихме кошчетата, а те от своя страна се ангажираха да ги поставят на видно място и да ги използват по предназначение.

Два пъти годишно фирма „ Екобатери” АД осигурява извозване на изхвърлените в тях стари батерии.

П о време на акциятя всички дороволци прекарахме страхотно, много се забавлявахме и на края бяхме доволни от  свършената полезна работа.

Повечето наши съграждани приветстваха кампанията и сърдечно ни се радваха.

Искрено благодарим на фирма „ Екобатери” АД за оказаната подкрепа и им желаем успех в  екологичната работа!

 

Емануела Емилова

Координатор РЦРД

You may also like...