„Нов дом за старите играчи”.

По повод 21 ноември /Ден на християнското семейство/, доброволците от Национален алианс за работа с доброволци /НАРД/, Пловдив стартират иницатива „Нов дом за старите играчи”. Целта на кампанията е от 14 до 18 ноември събирането на максимален брой играчки, които да бъдат дарени на децата от Училището за деца с увреден слух „Проф. д-р Белинов”.
НАРД вече десет години успешно реализира ежегодни национални инициативи , кампании, информационни срещи с млади хора за популяризиране на ценностите на доброволното полагане на труд в полза на другите Фондация „Национален алианс за работа с доброволци” е неправителствена организация, която функционира чрез създадена Национална мрежа от 27 доброволчески центрове на територията на страната,които са домакинствани от партньорски организации. Това е най- голямата национална партньорска мрежа в страната . Всеки един от центровете, както и НАРД , имат дългогодишен опит в разработването и управлението на проекти , насочени към младите хора и децата. Една от популярните и ефективни национални кампание е Националната инициатива „ Дар за моето училище”.
Тази година мотото на кампанията е „Нов дом за старите играчки”. В Пловдив в периода 14 – 18 ноември, в две от големите основни училища в града ще бъдат събирани детски играчки, които ще бъдат дарени на децата от ССУ за ДУС „Проф.д-р Белинов”, гр.Пловдив. Децата там имат огромна нужда от играчки и забавления, които да направят ежедневието им далеч по – приятно и весело.
В реализирането на иницативата се ангажират 15 доброволеца. Очаква се да се включат директори на училища, педагогически съветници, медии и над 500 малчугани, а защо не и родители, баби и дядовци, граждани.
Играчките ще бъдат дарени в Училището за деца с увреден слух на 21 ноември – Ден на християнското семейство от доброволци на Национален алианс за работа с доброволци.

You may also like...