Официално беше открита Европейската година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията – 2012

Европейската година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията – 2012 официално беше открита днес в България от нейният патрон – Министърът на труда и социалната политика и национален координатор на инициативата Тотю Младенов.

На форума в х-л Шератон присъстваха още г-н Огнян Златев, г-жа Зинаида Златанова /ръководител на Представителството на Европейската комисия в България/, г-н Коре Янсон /посланик на Кралство Дания/ и г-жа Петя Евтимова /зам.министър на образованието, младежта и науката/.

На церемонията по откриването на Европейската година бяха представени дейностите по нея. Те включват сформиране на национална коалиция „Активен живот на възрастните хора и солидарност между поколенията”, семинари и други инициативи на национално и местно ниво.
Пред гости и журналисти бяха представени посланиците на Годината – доц. Ингрид Шикова (ръководител на катедра “Европеистика” в Софийския университет “Св. Климент Охридски”), Петко Бочаров (доайен на българската журналистика), доц. Еню Бояджиев (председател на управителния орган на 40 спортни клубове ”Здраве и дълголетие”) и групата за автентичен фолклор „Бистришките баби”.

You may also like...