Творческа работилничка „Създаване на книжка-веселушка”

Творческа работилничка „Създаване на книжка-веселушка” ще се проведе в Детски отдел на РНБ „Иван Вазов”, гр. Пловдив.

Очакваме всички малчугани, които искат да творят със своите родители, на 11.04.2012 г. от 10 до 12 ч. в Детски отдел на РНБ „Иван Вазов” /ул. „Авксентий Велешки” 15/.
В станалото вече традиционно арт-ателие, доброволците от МЦРД /към НАРД/ ще помагат на малките творци да създадат своята първа авторска книжка-веселушка, изпробвайки оригинални техники. В библиотеката ги очакват креативни забавления и срещи с нови приятели. Отворете пред децата света на книгите! Входът е свободен!

Творческата работилничка е част от дейностите, организирани по повод Седмицата на детската книга и изкуството за деца.
На 11 април ще бъде даден и стартът на инициативата „Стара книжка – нов читател”, с която ще призовем пловдивчани да дарят по една прочетена, но запазена, детска книжка на библиотеката.
Да споделим удоволствието от четенето, да общуваме повече с книгите, да се срещаме по – често в библиотеката. Подарената книга е шанс за много нови приятелства! Дарете!
Инициативата „Стара книжка – нов читател” ще продължи до 27 април, когато ще бъдат отчетени и резултатите. Всички дарени любими книжки ще бъдат описани и използвани в последващи кампании на Местен Център за Работа с Доброволци като лятна читалня на открито /”Библиотека в парка – да се срещнем в градската градина”/.

В Медиите:SNews, ПловдивУтре, Академика, РадиоПловдив, Пловдив24, Дарик, Аз жената, Густо Нюз, Новият глас, Дир.бг, БТА,

You may also like...