Доброволци в библиотеките – мисията е възможна

На 28 юни 2012г, от 10,30 ч. в ОДЗ „Зорница”, Асеновград ще се проведе последната от поредици иницативи, в която доброволци помагат на библиотеките за промотиране и осъществяване на дейностите им.
Като част от дейнстите по проект „Доброволци в помощ на библиотеките”, осъществен от Национален алианс за работа с доброволци и Глоб@лни библиотеки, бяха обучени 15 библиотекари, от целевите библиотеки в Пловдивския регион, в умения за набиране и задържане на доброволци. Натрупаните знания те приложиха на практика, като осъществиха разнообразни кампании с доброволци в полза на общността, в която са ситуирани. Кампаниите се проведоха в периода април-юни 2012г.
Така в с.Житница и гр. Стамболийски се осъществиха курсове, в които доброволци преподаваха умения за работа с компютър на деца и пенсионери. В с. Царацово и гр. Хисар доброволци проведоха „Маратон на четенето”, а в Куклен библиотекарките си намериха достойни заместници в лицето на доброволци от града, които сръчно работят с подвързии, сигнатури и библиотечен архив.
Общия брой набрани и обучени доброволци чрез проекта е 99, като техния труд е изключително и само насочен към библиотеките в градовете Пловдив, Баня, Хисар, Стамболийски, Куклен и селата – Труд, Рогош, Стряма, Житница, Паничери, Градина, Искра, Царацово и Златитрап.
В Медиите:
Глобални Библиотеки,, Пловдив24, Днес+, Нов Глас, Дир.бг, Дарик, Глобални библиотеки, Дирекция Младеж, Асеновград онлайн, ТВ Сат, Пловдив Фактор,

You may also like...