Капка знание в ПГЕЕ

Автор: Ваня Киркова, доброволец в ЦРД в ПГЕЕ

На 30.11.12 (петък) ПГЕЕ отбеляза ден по-рано световният ден за борба с ХИВ/СПИН.
Денят започна с много добре организирана инициатива от доброволците на Център за работа с доброволци, част от мрежата на НАРД.

Благодарение на организацията и бързата работа на доброволците плануваната игра беше стартирана още през първоро междучасие. Целта й беше да се включат всички класове, да проверят знанията си от обща култура относно ХИВ/СПИН и да попълнят пропуските си, това, което не са знаели или са научили по погрешен начин.

Още в началото се включиха много хора от различни класове. Някои записаха първите точки за класовете си, а други разбраха грешките си.

 

Докато се усетим, денят си минаваше със забавление, емоции и много усмивки. Класовете показаха борбен, състезателен дух. Но единственият клас, който ни изненада с упоритостта си беше един от дванайстите класове – 12в. Те доведоха абсолютно целия си клас, за да отговорят на въпросите и да запишат максимален брой точки за своя клас. Крайната битка се проведе между 12в и 10д клас. Те бяха двамата финалисти с най-много точки, почти наравно.

 

Всичко се запази в тайна до последно, а победителят – именно 12в, разбра, че печели, когато доброволците, заедно с класният ръководител и заместник-директорът Камелия Стоянова изненадаха класа в един от часовете с връчването на голямата награда – торта!

Дружелюбието и благодарността на победителите се показа и тогава. Те почерпиха всички гости с парче от сладката победа!

 

 

You may also like...