Приключенски лагер 2013 – от всичко за всеки!

Приключенски лагер 2013, организиран от НАРД се проведе от 8 до 12 юли в х. “Копривки”, Студенец в Родопите.
В него взеха участие лагерници на възраст между  6 и 12 години от  Пловдив, Сливен ,София и … Гърция.
Лагерниците бяха разделени на 3 отбора, по традиция всеки отбор имаше и ментор. Тази година това бяха доброволците  – Велина, Диана и Русен.
В продължение на 5 дни трите отбора се състезаваха помежду, трупайки точки и участвайки в:  емоционален спортен празник, планински поход, драматизиране на свои приказки, забавни интерактивни игри.

Всички участници участваха в поход до х.Здравец, който завърши с прекрасен пикник на чудните родопнски поляни в тази прохладна местност. Най-смелите лагерници се забавляваха с екстремното предизвикателството Въжена градина. Екипирани добре с каски и въжета те изпитаха своята ловкост, гъвкавост и  умения в катеренето и преминавата на алпинистки изпитания.

Част от приключенията на лагера включваха яздене на конете Мечо и Тигър, които станаха любимци на лагерницит еи ги впечатлиха със своята гальовност, грация и благородство.

На раздяла всеки лагерник получи грамота от НАРД според индивидуалното си представяне през тези незабравими дни. А  екипът на НАРД получи заявка от участниците в Приключенски лагер 2013 да удължат с поне седмица престоя си в Родопите.
Не че и ние не искахме още  сред прекрасната природа,но…
Догодина пак, нали?

СНИМКИ

You may also like...