НАРД се включва в Седмицата на благотворителността в Пловдив

Кампанията на Център за работа с доброволци в Пловдив към Национален алианс за работа с доброволци „Лист по лист 2013” тази година е под шапката на Седмицата на благотворителността в Пловдив. От днес до 29-и септември в общински администрации, бизнес офиси и училища от целия град ще се събира употребявана хартия. Средствата от кампанията „Лист по лист” ще помогнат за реализирането на цели шест благородни каузи. Една от тях е на НАРД – създаване на терапевтична зона за емоционална подкрепа в Клиниката по детска хирургия към Университетска болница „Св. Георги” в Пловдив.

Останалите пет каузи са: ремонт на центровете за настаняване от семеен тип „Майка Тереза” и „Детска къща”, обновяване на спортния салон и изграждане на оранжерия в Кризисния център за деца, закупуване на Аутофрактометър за очната клиника при УМБАЛ „Св. Георги”.

Общо 10 събития ще събират средства за шестте каузи. В рамките на Седмицата служители и стажанти от Община Пловдив ще събират пари в акция „Жълти стотинки” в хипермаркетите в града.

Утре ще има детски концерт пред Община Пловдив, а в сряда ще се проведе кампания по залесяване на БГ Радио със специалното участие на звездата от X Фактор Богомил. Той ще изнесе концерт в Пловдив, а в различните дни ще пеят Хилда Казасян, както и млади пловдивски таланти.

За почитателите на танците на 26-и септември на площад „Стефан Стамболов” ще има Зумба фестивал, а на другия ден в Уайт бара на хотел Лайпциг ще се проведе Салса парти.

В събота Ути Бъчваров ще направи супа със 120 килограма пилешко месо, а в неделя Седмицата ще завърши грандиозно със състезание с гумени патета по река Марица. НАРД ще се включи отново с доброволен труд на членовете си, като през цялата седмица ще регистрира желаещите да закупят жълти гумени патета. Продажбите стартираха успешно още миналата седмица, а снимки и информация можете да откриете тук.

 

You may also like...

1 Response

  1. 17.09.2014

    […] за Седмицата през 2013 г. можете да прочетете тук, тук, тук и тук.     Още по […]