Отговорно към бежанците: Два наши центъра в Хасково с дарителска акция

25 деца с добри сърца от хасковското СОУ „ Св. Паисий Хилендарски” събират помощи за сирийските бежанци, които се намират в лагера в Харманли. Учениците са от Центъра за работа с доброволци към училището, който е част от мрежата на НАРД. Акцията ще продължи до 29 октомври и ще събира хигиенни материали, пакетирани храни и учебни помагала за децата от лагера.

Благотворителната акция е първа за новоприсъединилия се център от голямото семейство на Националния алианс за работа с доброволци, които вече наброяват 40 в цялата страна. Очаквано, медиите в региона обгрижиха младите хора и тяхната добра кауза. Повече за децата от СОУ “Св. Паисий Хилендарски” можете да видите и чуете тук, тук и тук.

Друг наш център за работа с доброволци – този път в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ още през септември започна кампания „Топлина за бежанците“. Първият етап приключи на 11 октомври, като чрез групата „Хасково за бежанците“ техни дарения бяха предадени в бежанския лагер в Пъстрогор след внимателно проучване на нуждите. Сега доброволците продължават с втора част на кампанията, в друг формат! Очаквайте скоро нови снимки, информация и подробности!

You may also like...