Видео промотира безопасен секс в пловдивски нощни клубове, атрактивна акция на НАРД за 1 декември

Шест пловдивски клуба ще излъчат информационен клип за безрисковото сексуално поведение в събота през нощта, кампанията продължава в неделя с акция на площада пред Централна поща. Видеото е създадено от младежи от клуб „Ела изгрей” към Национален алианс за работа с доброволци в Пловдив по повод 1 декември – Световния ден за борба срещу ХИВ и СПИН.

Атрактивният клип ще бъде показан в пиковите нощни часове, за да се насочи вниманието на младежите към полово предаваните болести и важността на употребата на презервативи. На следващия ден – 1 декември, на площада пред Централна поща доброволци на НАРД ще раздават предпазни средства, информационни материали и червени лентички като част от Националната информационна АНТИСПИН кампания „Животът е безценен” на Министерство на здравеопазването. Младежите ще показват как се поставя презерватив на макет и ще отговарят на въпроси, свързани с безопасния секс и полово предаваните болести. Организиран е и екип, който ще привлича минувачите по интересен начин и ще ги насочва към специално поставена шатра, където да получат повече информация за ХИВ и СПИН.

Доброволците на НАРД измислиха допълнителен слоган за кампанията: „За живота не се гласува втори път – презерВОТирай се! Ти избираш!”, с който да мотивират младите хора да бъдат по-отговорни към своето здраве.

Ето и страницата на събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/647216391967700/

Благодарим на клубовете, които се включиха в АНТИСПИН кампанията тази година с разпространяването на видеоклипа: Central Perk, Download, Biblioteka, Fabric, Artnewscafe, Apartment 101.

Информационната кампания на НАРД ще се проведе от 14 до 17 часа в неделя, 1 декември, на площада пред Централна поща /до сладкарница Алфредо/. Очакваме ви!

 

You may also like...

1 Response

  1. 22.01.2014

    […] Информация за други наши акции и инициативи – тук и тук. […]