За даренията … и личностите зад тях

За четири дена, повече от 4 000 граждани на България дариха вещи от първа необходимост в Центровете за работа с доброволци, част от мрежата на НАРД. Десетки доброволци сортираха и пакетираха дарените храни, дрехи, санитарни материали.

Първите бусове тръгнаха от Пловдив за Добрич във вторник следобед. Сред вещите имаше дамска чанта, пълна с храна, дарен от  чичо Иван, който разплакан ни разказа за починалата си съпруга , родом от Добрич и за прекрасните хора там.

Последва го буса на Спииди от Карлово, който съдържаше над 15 кашона и много ценна пратка – седмичната дажба вода, полагаща се на карловските железничари, от която те се отказаха, за да помогнат на жителите на Аспарухово.

По същото време от София,  своя път на съпричастност поеха и вещите от столицата, натоварени в бусовете на Нестле.

В сряда активностите продължиха – в Русе успяха да съберат десетки кашони храна и впечатляващите 200 бр. кофи.  Те отпътуваха към Варна с транспорт на „Ирис”.

Не останаха по назад и гражданите на Хисар и Асеновград – още два буса с кашони, надписани от развълнуваните доброволци с думите „Ние ви подкрепяме”, поеха към пункта за разпределяне на Фондация „Ръка за помощ”, Добрич

В четвъртък ще ги последват Пирдоп, Хайредин, Димитровград, Хасково ..

Можем само да си пожелаем да се намират повече хора като таксиметровите шофьори на Елма Такси в Пловдив, които не взимат пари на пътниците, когато разберат, че носят вещи за дарение! Пожелаваме си да има повече хора като младежите от Свиленград, които донесоха храна, опакована в кашон, запазен от даренията, които са получили от Варна по време на наводненията в града им през  февруари 2012…

За нас въпросът не е дали българинът е съпричастен, а как да му помогнем да бъде такъв. За това … Продължаваме! От 27 юни в Пловдив и региона стартира втора част на кампанията, който ще събира строителни материали и вещи за дома – техника и обзавеждане. Очаквайте подробности!

Кампанията „Помощ за хората в беда” се проведе от 21 до 25 юни в градовете София, Пловдив, Асеновград, Карлово, Пирдоп, Хисар, Русе, Хайредин, Бургас, Хасково, Димитровград!

В пунктовете бяха събрани хиляди вещи, превозени с 9 буса. Подробен опис може да изтеглите от тук –  Списък дарения 25.06.

НАРД изказва своята сърдечна благодарност на:

Еконт Експрес, Спиди, Нестле, Радисън – София, Сдружение „Подари усмивка”, Фирма Телус, Фирма „Ирис” – Русе

както и на :

Центровете за работа с доброволци, приели да станат пунктове на кампания „Помощ за хората в беда”, към:

–          РНБ „Иван Вазов”, Пловдив

–          Фондация „Стефан Нойков”, София

–          Сдружение „Център Динамика”, Русе

–          Градска Библиотека, Асеновград

–          Проф.Гимназия по хранителни техники и технологии, Пловдив

–          Общинска Библиотека Карлово

–          Сдружение „Нов път”, Хайредин

–          Народно Читалище, Пирдоп

–          Фондация „Подари усмивка”, Димитровград

–          Център за обществена подкрепа, Хисар

НАРД изказва възхищението си към стотиците българи с щедри сърца, подпомогнали съгражданите си! Тяхната съпричастност промени дните на бедстващите хора!

You may also like...

1 Response

  1. 02.09.2014

    […] за Кампанията на НАРД можете да прочетете тук, тук, тук и тук, както и на Фейсбук страницата […]