Карловската библиотека вече има нов детски отдел

Библиотеката в Карлово, част от мрежата на Национален алианс за работа с доброволци, вече може да се похвали с обновен Детски отдел. Проектът „Да върнем децата в библиотеката” бе реализиран благодарение на дарителската кампания на Райфайзенбанк – „Избери, за да помогнеш”. Това е проект, с който да се привлекат децата на Карлово и да се създаде култура на четене, да се разкрие чудният свят на книгите и възможностите на библиотеката, посредством различни занимания и игри. Новото обзавеждане е съобразено с възрастта и нуждите на малките ползватели. Екипът на библиотеката се надява то да се хареса, както на малки, така и на големи.

Директорът, Мирослав Колев, благодари на дарителите за възможността този проект да бъде осъществен, както и на спонсорите, които с дарителския си жест допринесоха това да стане реалност. А те са: „Българска роза” АД – Карлово, фирма „Боннер”, г-н Димитър Бакърджиев, г-н Георги Гергов, г-н Михаил Танчев, сем. Панчеви, Никола Колев (най-малкият дарител), много приятели на библиотеката, които със СМС-и допринесоха средства за инициативата, фирма „МАК Констракшънс” – Карлово (обзавеждане), издателските къщи „Жанет 45” и „Хермес” (дарение на детски книжки). Всички те получиха грамоти „Посланик на библиотеката”.

Антон Минев, зам.-кмет на Община Карлово, поднесе подарък от името на общината  с думите:  „Библиотеката е хранилище на историята и традициите, паметта на един народ. Най-добрият начин да се образоват децата е книгата – извор на знания и забавления.”

Поздравителния адрес изпратиха и колегите от екипа на Градска библиотека „Паисий Хилендарски” – Асеновград, също част от мрежата на НАРД.

Деца, облечени като приказни герои, посрещаха гостите на празника. Жани Пеева поздрави присъстващите от името на децата на Карлово, а малкият актьор Йоан Пейчев рецитира стихове. Вокална група „Славейче” при СОУ „Васил Левски” – Карлово, с ръководител г-жа Паунова, зарадва гостите с песни, посветени на България и 1-ви ноември – Ден на народните будители.

Директорът на библиотеката награди най-четящите деца от „Забавно лятно четене” с почетни грамоти и книги.

 

You may also like...