Евродеск мултиплаер в Пловдив се включи в европейската инициатива „Time to move”

Евродеск мултиплаер Пловдив се включи в европейската инициатива „Time to move” като организира кампания с цел популяризиране услугите, които предлага Евродеск в България и Европа.02

Събитието се състоя на 26 септември 2015г. в Градската градина на Пловдив и беше част от мащабното отбелязване на европейската  Седмица на движението.  На специален  щанд Евродеск беше представен като активна европейска информационна мрежа и място за информация и консултации.

04Доброволците на Фондация Национален алианс за работа с доброволци /НАРД/ – Евродеск-мултиплаер за гр.Пловдив, организираха специални игри и предизвикателства за младите хора на възраст 14 – 29 години в града. Всеки успешно справил се участник получаваше и индивидуална награда. Чрез забавлението младежите научиха повече за възможностите пред тях в областта на образованието, младежката мобилност, работа, свободно време, права, младежки програми и политика. 09Всеки участник в игрите получи и пакет с  информационни материали.

 

През месец септември НАРД и централния офис в Пловдив се присъедини към Евродеск мрежата. Основната цел на Евродеск е да подобри обществения достъп до младежка 10информация като предоставя информация за програмите на ЕС в областта на образованието, младежката мобилност, работа, свободно време, права, програми и политика. Базата данни съдържа и широк кръг информация на европейско ниво, която касае младите хора.

09 12 08 07 03 06 01

 

Целта на Евродеск е напълно безплатно да разпространява европейска информация и консултации до широк кръг млади хора, младежки работници и младежки организации.

До момента Евродеск обхваща 33 страни-партньори от цяла Европа и повече от 900 локални Евродеск точки. Те са свързани и работят помежду си предимно онлайн и по телефон и обменят информация по широк кръг теми и въпроси, отправени към тях от младите хора.
България е национален партньор на Евродеск мрежата от 2002 година. Националният координатор на Евродеск мрежата в България е “Център за развитие на човешките ресурси”. Националната Евродеск мрежа обхваща 16 точки в цялата страна. Всяка организация, получила статут на Евродеск точка, има ангажимент всеки ден да е готова да отговори на запитванията ти, свързани с информацията, която е достъпна чрез Евродеск мрежата, и която те касае. В съвременния свят на технологии това е най-бързата крачка към успех.Мрежата Евродеск функционира благодарение на финансовата подкрепа на Европейската комисия чрез програмата „Еразъм+”, управлявана на централизирано ниво от Главна дирекция „Образование и култура” на Европейската комисия.

Предоставяната от Евродеск информация е напълно безплатна.

You may also like...