Kампания за приемане на Закон за доброволчеството в България

Фондация Лале, Национален алианс за работа с доброволци и Български център за нестопанско право започват кампания за приемане на Закон за доброволчеството в България, май 2010.

Фондация Лале, Национален алианс за работа с доброволци и Български център за нестопанско право започнаха кампания за приемане на Закон за доброволчеството в България след публично обсъждане на текста на закона с граждански организации. Такъв закон би регламентирал правата и отговорностите на доброволците, както и на организациите, използващи доброволци. Подобни закони са приети в много от страни членки на Европейския съюз.

Обръщаме се към граждански организации и граждани с апел да подкрепят инициативата и да разпространят информацията за нея сред партньори, организации, колеги и медии, с които работят.

Подкрепете кампанията като изпратите краткото „Подкрепям” и името на вашата организация с населеното място, където работите на електронен адрес info@tulipfoundation.netThis e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it или на факс 02 / 944 27 55 до 15 май 2010.

Разчитаме на Вашата подкрепа, за да посрещнем 2011 – Европейска година на доброволчеството със Закон за доброволчеството.

ДОРОВОЛЧЕСТВОТО допринася 5% от нашия брутен продукт и има средна възвръщаемост от 5 евро за всяко 1 евро!

ДОРОВОЛЧЕСТВОТО мобилизира за добри дела над 100 милиона европейци всяка година!

ДОРОВОЛЧЕСТВОТО насърчава солидарност между поколенията, междукултурен диалог и социална солидарност!

Писмо до гражданските организации

Писмо до Министъра на културата

Проект на закон за доброволчеството

You may also like...