Дар за моето училище 2012 – Как общувам в клас

На 12 юни 2012г. ще се проведе последната, заключителна среща от Кампанията Дар за моето училище 2012, между доброволците на Национален алианс за работа с доброволци и учениците от ОУ „Елин Пелин”, Пловдив.
Кампанията Дар за моето училище се провежда за десета поредна година и има за цел да провокира учениците да създадат, с помощта на доброволците, една по-приятна и позитивна среда за учене, като облагородяват зелените площи на училището, боядисват класни стаи и др.
Темата на таз годишната Кампания е „Как общувам в клас”, а целевото училище е ОУ „Елин Пелин”.
Вече три месеца 12 специално обучени доброволци, които са част от Младежкия обучителен екип на НАРД, провеждат сесии с учениците от 5 до 7 клас по следните теми: Защо и как хората общуват, Как другите да ни разбират, Как да кажа „не” без да изгубя приятели, Как мога да решавам конфликти…

Подходът, който се използва е Връстници обучават връстници и за първи път в града ни той се прилага за специализирани теми като общуване. Доброволците са на възраст от 15 до 23 години, а сесиите се провеждат в часовете на класния ръководител, без присъствието на учител и в променена учебна среда.

В медиите: ДАРИК нюз, Пловдив нюз, Райна и Илия в НБТ, Централна емисия новини НБТ, , Топ Новини, , Добрините, PlovdivWeek, , PlovdivWeek интервю с Петко, Ден,, GoodNews, DCTV – Илия на живо в сутрешния блок

You may also like...