Официално откриване на Учебно-професионална кухня за обучение на младежи

На 4 октомври 2012 г., от 10 часа в КСУ “Св. Георги” в Пловдив беше открита първата по рода си Учебно – професионална кухня за обучение на младежи от рискови групи.

Обликът на Учебно професионалната кухня, съответстващ на всички европейски стандарти за хигиена и качествено обслужване, беше постигнат с целеви средства, отпуснати от бюджета на Община Пловдив както и със собствени средства на КСУ „Свети Георги”. Обзавеждането с професионално кухненско оборудване на стойност около 200 000 евро е дарение от Сдружение за подпомагане на българските домове за деца – Берлин, представлявано от г-н Мирко Шваниц, носител на наградата Кудуглу за дарителство през 2012 година, който ще присъства на откриването на кухнята.
Дарението се осъществява с партньорството на Фондация Национален алианс за работа с доброволци /НАРД/, представлявана от г-жа Ренета Венева.
На откриването на най-новата придобивка за КСУ “Св. Георги” присъстваха зам. кмета Георги Титюков, Мирко Шванец и кметовете на районите “Тракия” и “Източен” Костадин Димитров и Петър Петров, председателят на Фондация “Национален алианс за работа с доброволци” Ренета Венева, представители на социалните служби в областта и общината, партньори и приятели на комплекса.

В КСУ “Св. Георги” се провеждат курсове за готвачи, помощник-готвачи и работници. Целта е чрез новото оборудване да бъде създадена учебна кухня, а в перспектива – и социално предприятие – една положителна практика в социалните заведения за хора с психически и физически увреждания.

СНИМКИ
МЕДИИ: ПОТВ, Пловдив 24, Пловдив онлайн, Пловдив онлайн 2, С нюз, Дир бг, Дарик нюз, Пловдив Медия, Фрамар, Пловдивчанин, Община Пловдив, БНТ 2,

You may also like...