ТУРНИР ПО МИНИ ФУТБОЛ „ИГРАЯ ТОЛЕРАНТНО”

На 27 октомври 2012г. /събота / ще се проведе турнир „Играя толерантно” за деца на възраст от 9 до 12 години. Турнирът е част от най-големите социални инициативи в спорта – 2012 FOOTBALL PEOPLE ACTION WEEKS, обединяваща стотици хиляди хора в цяла Европа в послание срещу дискриминацията и в чест на културното многообразие.
Турнирът е организиран от Национален алианс за работа с доброволци /НАРД/, който е горд да бъде част от тази мащабна европейска инициатива. Ние ще се присъединим към всичките 300 групи от 41 страни, които участват, от обществени групи на Шампионската лига на УЕФА и Лига Европа мачове, които ще участват с дейности през тези две седмици.
Турнирът ще се проведе на 27 октомври 2012г. /събота / на игрище № 5 на Гребната база в град Пловдив, като в него ще вземат участие 4-отбори с по 7 участници, на възраст 9-12 години. В началото ще бъде изтеглен жребий, чрез който ще се определят срещите от първият кръг.
Идеята на FARE движението е, че независимо от нашата социална, етническа, религиозна принадлежност , пол или сексуалност, ние всички сме футболни хора.
В продължение на две седмици- от 16 до 31 октомври , повече от 41 страни се обединяват срещу дискриминацията в Европа. Те се идентифицират като Хора на Футбола, за да отрази факта, че футболът може да преодолее всички социални и културни бариери.
Мишел Платини, президент на Европейския управителния орган на УЕФА, даде подкрепата си с думите “Горд съм да бъда част от кампанията на” Футбол Хората “, което подчертава ангажимента на УЕФА за борба с дискриминация във футбола в партньорство с FARE мрежата.

В МЕДИИТЕ: Медия Кафе, Днес+, Фактор Пловдив, Радио Фокус, Пловдив 7, Свраката,

You may also like...