Кампания Лист по лист 2012-Пловдив

Ученици от 14 пловдивски училища, участваха в Кампанията Лист по Лист , Пловдив 2012 и  събраха, само за една седмица, 18 020 кг. употребявана хартия.

Кампанията Лист по Лист 2012, организирана от Община Пловдив и Национален алианс за работа с доброволци /НАРД/  се проведе в периода 5 -16 ноември 2012г. По време на кампанията над 8000 ученици, граждани и фирми, успяха да съберат 18 020 кг. хартия, като по този начин спасиха от изсичане 306 дървета.

Имаме удоволствието да ви поканим на специална пресконференция, по повод финала на кампанията, на която ще:

–          Научите кои са училищата победителите в това „зелено състезание” – кой събра най-много хартия, кой спаси най-много дървета.

–          Ще раздадем  грамоти и награди на представители на училищата

Ще се запознаете с четиригодишния Деан / страдащ от рядкото заболяване –

артрогрипоза/и неговото семейство, на които г-н Титюков ще връчи официално

чек със събраните от учениците средства.

Пресконференциятаще се проведе на 21.1.2012г., от 11,00ч., в заседателна зала Община Пловдив, с присъствието на зам.кмет Г.Титюков и представители на организаторите и училища, участващи в кампанията.


Община Пловдив и Национален алианс за работа с доброволци /НАРД/ стартират Кампания „Лист по лист 2012”. Целта на инициативата е да се популяризира «зелената идея» сред учениците в Пловдив, чрез организирането на мащабно събиране на употребявана хартия.
За целта ще бъдат обособени 15 пункта за събиране на хартия в училища на територията на град Пловдив.
Кампанията ще протече в седмицата от 05 – 09 ноември 2012г. В нея ще вземат участие над 8000 ученици от 15 училища.
Община Пловдив и НАРД поемат цялостната организация на кампанията – презентации, плакати, осигуряване на транспорт за извозването на хартията.
Първите три училища, събрали най-много хартия /спрямо броя на учениците в училището/ ще получат и специални награди – среща на учениците с рап певеца Устата, пълна организация и реализация на спортен празник за училището и спортни уреди за физкултурния салон.
Кампанията „Лист по лист 2012” се осъществява с подкрепата на:
Национален алианс за хора с редки болести, Областен информационен център, Фондация „Виртуална помощ” , ПапирБГ.
Събраните средства ще бъдат дарени на четири годишния Деян Юруков, страдащ от рядкото заболяване – артрогрипоза.

Повече информация за кампанията може да получите на специалната пресконференция, която ще се проведе на 31.10.2012г., от 10,00ч., в заседателна зала Община Пловдив, с присъствието на зам.кмет Г.Титюков и представители на организаторите и на част от училища, участващи в кампанията.

КАМПАНИЯТА ВЪВ ФЕЙСБУК

В МЕДИИТЕ: “Предай на татък – “Дарик Радио, Пловдив.бг, Община Пловдив, SНюз, Радио Пловдив, Пловдивски новини, БНТ Пловдив, Пловдив медия, Пловдив утре, Дарик,, Аспекти, Фокус, ДСТВ, БНТ 2-централна емисия, Time Heroes,

You may also like...

1 Response

  1. 09.09.2013

    […] кампания „Лист по лист” можете да откриете тук и тук, както и на нашата фейсбук страница НАЦИОНАЛЕН […]