Наши доброволци с послания и помощ към бежанците от Сирия

Доброволците от хасковското СОУ “П. Хилендарски” днес изпратиха шест кашона с помощи към бежанския лагер в Пъстрогор. Центърът в Хасково е част от голямото семейство на Национален алианс за работа с доброволци. Освен пакетирана храна и консерви, в пратката децата приготвиха и хигиенни материали от първа необходимост – сапуни, тоалетна хартия, четки и пасти за зъби. Към всяко дарение има прикрепено послание, което да вдъхне кураж и да стопли сърцата на бежанците.

Особено активни бяха най-малките възпитаници на училището, които с радост се включиха в благородната кауза. Всички деца бяха дълбоко впечатлени от съдбата на техните връстници и семействата им, дошли от Сирия заради ужасните условия на живот в близкоизточната страна. Преди малко повече от седмица те решават да направят благотворителна акция и да помогнат на нуждаещите се.

Транспортирането на пратките бе извършено с подкрепата на Българския червен кръст. Повече информация от събитието и снимки можете да видите тук. Как започна всичко пък можете да проследите тук и тук.

You may also like...