НАРД с презентация за доброволчеството в спорта

След успешното провеждане на Световното първенство по фехтовка за кадети и младежи в Пловдив /3-12 април 2014/, Национален алианс за работа с доброволци бе поканен да представи своя практически опит в организирането на доброволци за спортни мероприятия. Мрежовият координатор на НАРД и двигател на дейностите по набиране, обучение и организиране на доброволците на Световното Вера Кирилова участва във форума Младежка спортна доброволческа академия в София /23-27 април/. Събитието се организира от “Асоциация за развитие на българския спорт” (АРБС) и бе първо по рода си в България.

Участие в семинара взеха 50 младежи на възраст от 18 до 30 години. Те присъстваха на лекции и практически занимания. Сред лекторите на срещата бяха депутати, спортни специалисти и експерти по организацията на състезания.

В края на семинара участниците ще бъдат обучени по програмата на ИААФ „Детска атлетика”. Младежите ще преминат и през теоретични и практически занимания и ще организират демонстрация по „Детска атлетика” на стадиона на НСА в София.

 

You may also like...