НАРД ще участва във “Форум на доброволчеството”

Посолството на Германия в София със съдействие на TimeHeroes организира „Форум на доброволчеството“ на 26 април 2015 г. (неделя) между 10.00 и 17.00 часа в пространството до НДК. Той е част от първата Sofia Volunteer Week и се реализира под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова с подкрепата на Столична община. Събитията са некомерсиални и в тях участват различни неправителствени,  политически независими организации с нестопанска цел и дейност без разграничения по етнос, пол или религия в обществена полза, между които и Фондация Национален алианс за работа с доброволци.

В рамките на  Sofia Volunteer Week между 25 април и 1 май 2015 г. десетки неправителствени сдружения, които работят на доброволчески принцип или разчитат на доброволци, се включват с индивидуални акции или отварят вратите си за желаещите да станат техни редовни доброволци. Събитията  им са публикувани в първата по рода си „Доброволческа карта на София“ . създадена от TimeHeroes.

„Форумът на доброволчеството“ на 26 април 2015 г. от своя страна ще събере на едно място организации от цялата страна. Посетителите ще имат възможност да изберат формата, сферата и личностите, с която биха могли да направят първите си стъпки в доброволчеството, но и да се убедят в ползите от безвъзмездно положения труд за самите тях. През целия ден ще се има тематични презентации от страна на участниците, а организаторите са предвидили специални стикери-медали за всеки нов доброволец.

Входът за посетители е свободен!

Организаторите не носят отговорност за случващото се извън разрешеното за събитието пространство.

You may also like...